Hirdetések:

  1. Ma tartja az Egyház a péterfillérek gyűjtését.
  2. Hétfőn a Miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium növendékei adják elő a József és a színes szélesvásznú álomkabát című musicalt a Magis kórus feldolgozásában a Kossuth Művelődési Központ színháztermében. A részvétel ingyenes, de regisztációköteles.
  3. Kedden, szerdán és csütörtökön nem mondunk misét a Templomban. Kedd délután 5-kor viszont változatlanul meg lesz tartva a szentmise a Magyarok Nagyasszonya Kápolnában.
  4. A héten elsőpéntek lesz. Reggel 7-kor és este 6-kor mutatunk be szentmise a Templomban. Délután 5-kor szentségimádást tartunk. A nap folyamán meglátogatjuk a betegeket.
  5. Liturgikus ünnepek a héten: kedden ünnepeljük Szűz Mária látogatását Erzsébetnél (Sarlós Boldogasszony), szerdán pedig Szent Tamás apostolt. Csütörtökön Portugáliai Szent Erzsébet, szombaton Goretti Szent Mária szűz és vértanú emléknapját tartjuk.
  6. Marton Zsolt váci megyéspüspökérdemei elismerése mellett, augusztus 1-i hatállyal felmentette Szecsődi Pétert a ceglédi plébánia plébánosi és az újszilvási plébánia plébániai kormányzói szolgálata alól és nyugállományba helyezte. Ugyanezen időponttal kinevezte a ceglédi plébánia kisegítő lelkészévé.

Püspök atya augusztus 1-i hatállyal felmentette Fejéregyházi Tamást  a ceglédi plébánia kápláni szolgálata alól és ugyanezen időponttal kinevezte a ceglédi plébánia plébánosává, valamint az újszilvási plébánia plébániai kormányzójává.

  1. Augusztus 6-án, kedden délelőtt 11-kor a pannonhalmi bazilikában szentmise keretében tesz ünnepélyes örökfogadalmat Rajta Emmánuel testvér. A közös ünnepre és az azt követő állófogadásra sok szeretettel hívja és várja az egyházközséget Emmánuel testvér. A részvételi szándékot július 21-ig kérjük jelezni az emmanuel@osb.hu címen.
  2. Ez a Tanítvány utolsó nyári száma. A plébániai értesítőt legközelebb szeptemberben adjuk ki újra.

Hozzászólások lezárva.