caritas_logo_szines

    Szent Kereszt Karitász

 

„A karitász nem egy segélyszerv a sok közül, nem azért van, hogy eggyel több legyen, hanem, hogy megvalósítsuk az egyház tanítását, melyre a keresztségben mindnyájan küldetést kaptunk: a szeretetet tettekkel és életünk példájával hirdetni.”

A ceglédi katolikus egyházközség karitász csoportja 17 főből áll és alig egy éves múltra tekinthet vissza. Az igények azt jelzik, nagy szükség van egyházközségünkben és Cegléd városában a szeretetszolgálatra, arra a tevékenységre, amit a rászorulók körében végzünk. Jelenleg több mint 60 családnak adunk havonta alapvető élelmiszerekből összeállított csomagot, meglátogatjuk őket, beszélgetünk, meghallgatjuk, és szükség szerint irányítjuk őket hivatalos ügyeik intézésében. Sohasem kérdezzük a segítséget kérőket vallási hovatartozásukról, hívő-e vagy nem hívő, csak egyet: miben tudunk segíteni.

Feladatunknak tekintjük azt is, hogy a krízishelyzetben lévő emberek ne csak a segítséget várják, hanem maguk is igyekezzenek tenni valamit saját sorsuk jobbá és elviselhetőbbé tételéért. Ezért felajánlottuk és lehetőséget teremtettünk arra, hogy a papír és a PET palack gyűjtéséért kapott pénz ellenértékében egy adott boltban tetszés szerinti élelmiszert vásárolhassanak. Ebben szem előtt tartjuk, hogy az embereknek nemcsak halat kell adni, hanem megtanítani halászni is. Azok, akik szeretnének ebben a nemes feladatban részt vállalni, azok segítségét örömmel fogadjuk, hogy még jobbat és többet nyújthassunk rászoruló embertársainknak.

Elsősorban pénzadományra van szükségünk ahhoz, hogy segíteni tudjunk. Hálás köszönettel fogadjuk továbbra is annak a néhány családnak az adományát, akik rendszeresen támogatnak bennünket. Ha csak néhány száz forintot is tud adni valaki, az is sokat jelent. Az egyházközség segítsége nélkül nem tudnánk végezni munkánkat. A Szent Antal persely pénzt a karitász kapja, ebből és az adományokból gazdálkodunk. Aki segíteni szeretne és személyesen szeretné átadni adományát, az hívja a 06-20-82 30390-es telefonszámot.

A segítségnyújtás másik módja, hogy felajánlanak jó állapotú ruhaneműt háztartási felszerelést, bútort és egyéb használati tárgyat, amire már nincs szükségük, mert erre is igény mutatkozik. A fent jelzett telefonszámon tudunk egyeztetni ebben az ügyben, ha valaki így tudna segíteni.

A jó Isten áldása kísérje mindazok életét, akik jó szívvel, szeretettel adakoznak, akik csak imádságukkal is részt vállalnak ebben a küldetésünkben, amelyet a keresztségben kaptunk.

Dékány Mária Magdolna

Karitász-vezető

 

Elérhetőségek: E-mail: caritas.cegled@gmail.com

 

Mentés

Hozzászólások lezárva.