Hirdetések:

  1. Ma van a betegek világnapja. Imádkozzunk betegeink mielőbbi gyógyulásáért, illetve azért, hogy a betegség alkalom legyen számukra a szenvedő Krisztussal való találkozásra és a vele való mélyebb azonosulásra. A betegek világnapja alkalmából újra elérhető az „Idősek missziója” kiadvány, amit kihelyeztünk a Tanítvány mellé.

Ezen a napon nem szolgáltatjuk ki ünnepélyes módon a betegek kenetét. Erre egy későbbi alkalommal kerül majd sor, aminek időpontját jelezni fogjuk.

  1. Ma veszi kezdetét a Házasság hete programsorozat „Állandó megújulásban” mottóval. Hazánkban 2024-ben tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint, hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. A Házasság Hete alkalmából ismét várjuk a szentségi házasságban élő párokat a katolikus iskola ebédlőjébe kedden este 7-re. Előzetes jelentkezés szükséges, feliratkozni a sekrestyében/a plébánián lehet!
  2. A szerdai felnőtt katekézis az esti mise miatt elmarad, a jegyeskurzust viszont megtartjuk este háromnegyed 8-tól a plébánián.
  3. A héten lesz hamvazószerda, ami a nagyböjt kezdete. Reggel 8-kor és este 6-kor lesz szentmise a Templomban. A szokásos szerda reggeli szentségimádás elmarad.

Csak ezen a napon végezzük a hamvazás szertartását, tehát a jövő vasárnapi miséken nem lehet hamvazkodni.

Hamvazószerda szigorú böjti nap, ami hústilalmat jelent, illetve legfeljebb háromszori étkezést egyszeri jóllakással. A hústilalom nemcsak a szigorú böjti napokra, hanem nagyböjt minden péntekére is vonatkozik.

Hozzászólások lezárva.