Hirdetések:

  1. Ma van az Isten Igéjének vasárnapja. Az ünnepet Ferenc pápa rendelte el 2019-ben. Az új ünnep szándékosan került az évközi idő kezdetére: az ökumenikus imahéthez kapcsolódik, amikor el lehet mélyíteni a kapcsolatokat a Biblián keresztül a zsidó hívekkel, és együtt lehet imádkozni a keresztények egységéért a többi keresztény felekezet tagjaival együtt.
  2. Ma kezdődik az Imahét a keresztények egységéért. A 2024. évi ökumenikus imahét anyagát – amelynek mottója: „Szeresd az Urat, a te Istenedet… és felebarátodat, mint magadat.” (Lk 10,27) – az afrikai Burkina Faso-i ökumenikus munkacsoport állította össze. Az imahét ceglédi összejöveteleinek részletes programja a hirdetőtáblán található.

Az ökumenikus imanyolcad összejövetelei miatt a héten elmaradnak az esti csoportfoglalkozások és a kedd esti szentségimádás (a Magyarok Nagyasszonya Kápolnában).

Kedden Marton Zsolt váci megyéspüspök fogja hirdeti az igét a Református Nagytemplom gyülekezeti termében.

Szerdán mi leszünk az imaösszejövetel házigazdái. Akik tehetik, hozzanak egy tál süteményt, és háromnegyed 6-ra adják azt be az ebédlőbe.

Pénteken párhuzamosan fog futni a felnőtt és az ifjúsági összejövetel. A felnőtteket este 6-kor az evangélikus gyülekezeti terembe várjuk, a fiatalokat este 7-kor az Eötvös téri közösségi házba.

  1. Liturgikus ünnepek a héten: hétfőn Boldog Batthyány-Strattmann László hitvallóra, szerdán Szalézi Szent Ferenc püspökre emlékezünk. Csütörtökön Szent Pál megtérésének (Pál fordulása) ünnepe, pénteken Szent Timóteus és Szent Titusz püspökök emléknapja lesz.
  2. Azok számára, akik az idei évben szeretnének szentségi házasságot kötni jegyeskurzust hirdetünk. A jegyeskurzus január 31-én, szerdán este háromnegyed 8-kor fog kezdődni a plébánián. Figyelmeztessük erre ismerőseinket!

Hozzászólások lezárva.