Hirdetések:

  1. Ma van Szent Család vasárnapja. A fél 10-es mise után kerül sor a családok megáldására. Az áldásra azok jöjjenek majd előre, akik mint család tudnak részt venni a misén.

Mivel idén december 31-e vasárnapra esik, az ünnepi miserendre való tekintettel csak egy év végi hálaadó szentmisét mutatunk be, ezt pedig este 6-kor pedig a Templomban.

Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki – a búcsú rendes feltételei mellett – ezen a napon templomban vagy kápolnában áhítattal vesz részt a Te Deum ünnepélyes eléneklésében vagy elmondásában hálaadásul az esztendőben kapott jótéteményekért.

  1. Hétfőn Szűz Mária, Isten Anyja főünnepe, parancsolt ünnep. Ez a nap a Béke világnapja is. A vasárnapi miserend szerint lesznek a szentmisék.

Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki – a szokásos feltételek mellett – ezen a napon templomban vagy kápolnában áhítattal vesz részt a Veni Creator himnusz ünnepélyes eléneklésében, Isten segítségét kérve az esztendőre.

  1. A héten elsőpéntek lesz. Reggel 7-kor és este 6-kor mutatunk be szentmise a Templomban. Délután 5-től megtartjuk az elsőpénteki szentségimádást.
  2. Jövő szombat Urunk megjelenése, Vízkereszt főünnepe, parancsolt ünnep. A vasárnapi miserend szerint lesznek a szentmisék.

Szombatonként közösen imádkozzuk a rózsafüzért a Rózsafüzér Társulat vezetésével este fél 6-tól a Templomba. Imádkozunk az egyházközség lelki megújulásáért, papi és szerzetesi hivatásokért, valamint a világbékéért.

  1. Liturgikus ünnepek a héten: kedden Nagy Szent Vazul és Nazianzi Szent Gergely egyháztanítókra emlékezünk. Szerdán Jézus Szent Neve emléknapja lesz. Szombaton Urunk megjelenése, Vízkereszt főünnepe. Jövő vasárnap üljük Urunk megkeresztelkedésének ünnepét.
  2. Az ökumenikus imahét január 21-től 28-áig tart. Január 23-án, kedden Marton Zsolt váci megyéspüspök fogja hirdeti az igét a Református Nagytemplom gyülekezeti termében.

Hozzászólások lezárva.