Hirdetések:

  1. Ma, december 24-én van advent 4. vasárnapja. Délelőtt megtartjuk a szentmiséket a vasárnapi miserend szerint, a vasárnap esti 6-os mise azonban elmarad, mivel szenteste lesz.

A pásztorjáték ma délután fél 4-kor kezdődik Templomban.

  1. December 25-e karácsony, Urunk születésének napja, parancsolt ünnep. Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki – a szokásos feltételek mellett (gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára) – a pápa Urbi et Orbi áldását áhítattal fogadja, akkor is, ha fizikailag nincs jelen, de a szertartást televízión vagy rádión (vagy világhálón) áhítattal követte.
  2. Jövő vasárnap a Szent Család: Jézus, Mária és József ünnepe lesz. A fél 10-es mise után kerül sor a családok megáldására. Az áldásra azok jöjjenek majd előre, akik mint család tudnak részt venni a misén.

Mivel idén december 31-e vasárnapra esik, az ünnepi miserendre való tekintettel csak egy év végi hálaadó szentmisét mutatunk be, ezt pedig este 6-kor pedig a Templomban.

Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki – a búcsú rendes feltételei mellett – ezen a napon templomban vagy kápolnában áhítattal vesz részt a Te Deum ünnepélyes eléneklésében vagy elmondásában hálaadásul az esztendőben kapott jótéteményekért.

  1. Január 1-je Szűz Mária, Isten anyja főünnepét üljük, ami parancsolt ünnep. Ez a nap a Béke világnapja is.
  2. A két ünnep között nem lesznek közösségi alkalmak a plébánián.
  3. A teljes ünnepi miserend megtalálható a Tanítvány belső lapján!
  4. A plébániai hivatal ünnepi nyitvatartása: december 25-26-án és január 1-jén zárva, december 27-étől 30-áig nyitva tart az iroda. Január 2-ától megszokott nyitvatartási rendben működik a hivatal.
  5. Liturgikus ünnepek a héten: kedden Szent István, első vértanút, szerdán Szent János apostolt, csütörtökön az Aprószenteket ünnepeljük. Pénteken Becket Szent Tamás vértanúra emlékezünk.

Hozzászólások lezárva.