(Az alsó képre kattintva megnyílik a fotóalbum)

CEGLÉDI PLÉBÁNIAI CSALÁDTÁBOR

BALATONALMÁDIBAN

  1. augusztus 14-15.

A ceglédi plébánia az idén már másodjára rendezett családtábort, így reméljünk már a hagyomány útjára lép.

A tábort ismét a Balaton partján szerveztük Balatonalmádiban a Ciszterci Rekreációs Központban. A helyszín kiváló volt az eseményekhez, hiszen egyrészt az intézménynek saját kápolnája van, ami a lelki programoknak adott teret, másrészt saját sportpályái, melyeket remekül kihasználhatott minden korosztály, valamint csak mi tartózkodtunk ott, így nem zavartalanul építhettük a közösséget. A Balaton pedig mindig is kiváló szabadidős tevékenység a családok számára. A CRK pedig háromszori étkezést biztosított számunkra.

A táborban összesen 77-en vettünk részt, ami jelentős növekedés a tavalyi 42-höz képest. A családias légkört a nagyobb létszám ellenére is meg tudtuk őrizni.

A tábor célja a plébániai krisztusi közösség építése, Isten Országának megtapasztalása itt a földön. A programokat ennek a célnak elérése érdekében állítottuk össze.

A hétfői nap a megérkezéssel, a szállás elfoglalásával és az ismerkedéssel telt. Este ismerkedős játékokat, feladatokat kaptak a résztvevők.

Kedden, szerdán és csütörtökökön a programok napirendje ugyanaz volt:

A napot reggeli imával kezdtük, majd reggeli, délelőtti program, szentmise, ebéd, szabadidő, vacsora, esti program.

Kedden délelőtt Balatonalmádival ismerkedhettünk interaktív módon, este sétahajóról csodáltuk a naplementét. Szerdán délelőtt sportoltunk, este a felnőttek bórkóstolón vettek részt, a gyerekeknek a cserkészek szerveztek tábortüzet, majd közös táncházzal zártuk a napot Csütörtökön a felnőttek az egyház helyzetéről, illetve a saját magunk megújulásáról beszélgettünk, valamint imaösvényen vettek részt, a gyerekek a cserkészekkel kézműveskedtek, este pedig játékos vetélkedőn ismertük meg egymás tudását.

A péntek a lezárásról, a tapasztalatokról és a búcsúzásról szólt.

 

Hozzászólások lezárva.