1. A MKPK legutóbbi járványügyi helyzettel kapcsolatos közleménye alapján, a mai naptól a templomokban nem kötelező érvényűek azok a liturgikus korlátozások, amelyek kizárólag a járvány miatt léptek életbe (maszk viselése, távolságtartás, stb). Ennek értelmében mostantól újra lehetőséget biztosítunk a gyóntatófülkében való gyónásra is.
  2. Most vasárnap a Szentszék javára van gyűjtés (péterfillérek). A hívek a Szentatyának felajánlott támogatással segíthetik az Egyetemes Egyház sokféle igényét és a leginkább rászorulókat.
  3. Jövő héten tartja a Szent Kereszt Katolikus Iskola a szokásos hittantáborát. Kérjük a híveket, hogy imáikkal támogassák ezt a nyári eseményt (is).
  4. Az imaapostolság júliusi imaszándéka: Imádkozzunk, hogy a különböző társadalmi, gazdasági, vagy politikai konfliktussal terhelt helyzetekben legyen bátorságunk a párbeszéd és a békés kapcsolatok mélyen elkötelezett előmozdítóivá válni.
  5. Statio Orbis – ünnepi zárómise Ferenc pápával
    1. szeptember 5-12. között kerül megrendezésre a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. Az esemény zárómiséjét Ferenc pápa mutatja be szeptember 12-én fél 12-kor Budapesten a Hősök terén. Erre az alkalomra a különbusz(oka)t indítunk a plébániáról, a várhatóan reggel fél 8-as indulással, és délután 3 órai visszaérkezéssel. Az útiköltség a jelentkezők számától függően alakul. A buszutazásra a következőképpen lehet jelentkezni:
    • Aki teheti, regisztráljon az eseményre a iec2020.hu/hu/regisztracio oldalon, majd csatlakozz a plébániai csoporthoz az IEC-U8L7 csoportkóddal.
    • A részvételi szándékot lehet jelezni a misézőhelyeken a sekrestyében, illetve emailen a millye75@gmail.com címre a név, születési dátum és telefonszám megadásával.

    Jelentkezési határidő: július 11. Kiskorúak részére kötelező a szülői beleegyező nyilatkozat. Az ehhez szükséges űrlapot kihelyeztük a sekrestyékben.

Hozzászólások lezárva.