Hirdetések:

  1. Ma van Urunk mennybemenetelének főünnepe.

A mai nap tartjuk a Csemői búcsút és majálist, amire szeretettel várjuk a Celgédieket is! A közös ebédre a csemői 11-es mise után kerül sor. Az ebédhez legyen mindenkinél tányér, pohár és evőeszköz. Aki teheti – hozzon magával egy tál süteményt is.

Ma este 7-kor a Gödöllői Szimfonikus Zenekar egyházzenei fesztiválját ad helyszínt Templomunk. A belépés díjtalan. A koncerten befolyó támogatást a ceglédi Karitász céljaira ajánlották fel a szervezők.

  1. Szerdán este fél 7-kor felnőtt katekézist tartunk a plébánián.
  2. Május a Szűzanya hónapja. Isten anyjával ápolt személyes kapcsolatunk elmélyítése végett imádkozzuk el naponta a rózsafüzért és a Loretói litániát. A májusi szombatokon este háromnegyed 6-tól közösen végezzük a Loretói litániát a Templomban.
  3. Liturgikus ünnepek a héten: hétfőn Casciai Szent Ritára, kedden Boldog Apor Vilmos vértanú püspökre emlékezünk. Szerdán Szűz Mária, keresztények Segítsége, pénteken Néri Szent Fülöp áldozópap emléknapja lesz. Jövő vasárnap Pünkösdvasárnap lesz.
  4. Marton Zsolt megyéspüspök úr – összhangban az MKPK 2022. évi téli ülésén hozott döntéssel – a Római Misekönyv új kiadásának használatát 2023. Pünkösdvasárnapjától (beleértve Pünkösd vigíliáját) rendelte el a Váci Egyházmegyében. Az új kiadás szövegváltoztatásait egy külön lapra összeszedve kihelyeztük a Tanítvány mellé; a lapok szabadon elvihetők. Kérünk minden hívőt, hogy különösen is figyeljünk oda, hogy a mise szövegét ne megszokásból, hanem a módosításoknak megfelelően mondjuk.

Hozzászólások lezárva.