1. A héten elsőpéntek lesz. Reggel 7-kor és este 6-kor mutatunk be szentmise a Templomban. Délután 5-től szentségimádást végzünk. Annak elején csendben hódolunk a szentségi Jézus előtt, fél 6-tól elimádkozzuk a zsolozsma esti dicséretét. A mai napon lesz beteglátogatás is.
  2. Jövő szombat elsőszombat. Este fél 6-tól közösen mondjuk a rózsafüzért a Rózsafüzér Társulat vezetésével a Templomban. Imádkozunk az egyházközség lelki megújulásáért, valamint papi és szerzetesi hivatásokért.
  3. A jövő vasárnapi fél 10-es szentmise lesz a katolikus diákok Veni Sancte évkezdő miséje. Várjuk rá a hittanosokat, a diákokat, a pedagógusokat és a szülőket!
  4. A Katolikus Karitász gyűjtést hirdet „Legyen öröm az iskolakezdés” címmel, amihez a Ceglédi Katolikus Karitász is csatlakozik. Ezzel az akcióval a helyi rászoruló családokat szeretnénk támogatni. Jó állapotú iskolatáskával, tolltartóval, ceruzákkal, füzetekkel lehet segíteni a gyűjtést, és minden olyan dologgal, ami az iskolakezdéshez szükséges. A felajánlásokat a Szent Anna oltárnál lehet elhelyezni szeptember 15-éig. Aki pénzadománnyal szeretné segíteni a Karitász tevékenységét, azok a Karitász perselybe helyezhetik el adományukat.
  5. Szeptember 15-én, csütörtökön ellátogat plébániánkra Marton Zsolt püspök úr, hogy megáldja az újonnan felépült Magyarok Nagyasszonya Óvoda épületét. Azt követően háromnegyed 11-kor szentmisét mutat be a Templomban, amire mindenkit szeretettel várunk.
  6. 2 év COVID miatti kényszerű kihagyás után ismételt fiú buszos kirándulást -bortúrát -szervezünk szeptember 17-én, szombaton. A tervezett program délelőtt Zircen az apátság és az arborétum megtekintése, majd Móron a Geszler Borászatnál borkóstoló és meleg ebéd. Az árak, ezen belül különösen a buszköltség rendkívüli emelkedése miatt a részvételi díj a létszámtól függően 15-20 ezer  Ft körül várható  optimális létszám és szponzoráció mellett is. 50 fős buszt foglaltunk, ha nincs kellő létszám, a kirándulás költsége vállalhatatlanul magas. Kérem, hogy jelezze felém, aki szeretne jönni, illetve az egyházközségben is hívják fel a figyelmet ismerősök között a kirándulásra. Üdvözlettel: Dr. Banai Zoltán (email: zoltandrbanai@gmail.com; tel: 0630/4861989)
  7. Liturgikus ünnepek a héten: hétfőn Keresztelő Szent János vértanúságára, szombaton Nagy Szent Gergely pápára emlékezünk.

Hozzászólások lezárva.