Hirdetések:

  1. Ma van a szegények világnapja.
  2. Szerdán este fél 7-kor felnőtt katekézist tartunk.
  3. Katekézis indul a Templomban (Szent Klára kápolna) vasárnaponként fél 11-től 11-ig, amire várjuk azokat a (nem szentkeresztes) diákokat, akik még nincsenek megkeresztelve vagy nem voltak elsőáldozók, de szeretnének szentségekhez járulni. Az előkészítő első alkalma most vasárnap lesz a fél 10-es mise után.
  4. Halottak napjához kapcsolódik az a rövid kiadvány, amelyet Irány a menny! címmel megtalálhatnak a Tanítványok mellé kihelyezve. Ebben néhány imádságot és idézetet válogattunk össze, amelyek segíthetnek nekünk lelkesülni a mennyország iránt és tudatosabban készülni a jó halálra.
  5. Csak a tisztítótűzben szenvedő lelkek javára fordítható teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki november 1-től 8-ig áhítatos lélekkel temetőt látogat, s legalább lélekben imádkozik az elhunytakért. A teljes búcsú elnyeréséhez hozzátartozik a szentgyónás és -áldozás, valamint a Miatyánk és a Hiszekegy elimádkozása a Szentatya szándékaira.
  6. Liturgikus ünnepek a héten: kedden a Lateráni bazilika felszentelését ünnepeljük, szerdán Nagy Szent Leó pápa, csütörtökön Tours-i Szent Márton püspök, pénteken Szent Jozafát püspök emléknapja lesz.

Hozzászólások lezárva.