Hirdetések:

  1. November 1-je, hétfő Mindenszentek főünnepe, parancsolt ünnep. Szentmisét mondunk délelőtt fél 10-kor és este 6 órakor a Templomban, a délelőtt fél 9-kor a Magyarok Nagyasszonya Kápolnában.
  2. Szerdán este fél 7-kor a felnőtt katekézis, csütörtökön fél 8-kor pedig a kezdő katekumen csoport.
  3. Jövő péntek elsőpéntek. Reggel 7-kor és este 6-kor lesz szentmise a Templomban. Az esti mise előtt 5-től szentségimádást tartunk. Ennek az első felében csendben hódolunk a kihelyezett Oltáriszentség előtt, a második felében pedig elimádkozzuk a zsolozsma esti dicséretét. A nap folyamán lesz beteglátogatás is.
  4. A héten elsőszombat lesz. Az esti mise előtt fél 6-tól rózsafüzért mondunk a Templomban a Rózsafüzér Társulat vezetésével. Imádkozunk az egyházközség lelki megújulásáért, valamint papi és szerzetesi hivatásokért.

Ugyanaznap délután 3-tól ifjúsági lelkinapot tartunk a katolikus iskola ebédlőjében, amire szeretettel várjuk a 14 év felettiek fiatalokat.

  1. Halottak napjához kapcsolódik az a rövid kiadvány, amelyet Irány a menny! címmel megtalálhatnak a Tanítványok mellé kihelyezve. Ebben néhány imádságot és idézetet válogattunk össze, amelyek segíthetnek nekünk lelkesülni a mennyország iránt és tudatosabban készülni a jó halálra.
  2. Csak a tisztítótűzben szenvedő lelkek javára fordítható teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki november 1-től 8-ig áhítatos lélekkel temetőt látogat, s legalább lélekben imádkozik az elhunytakért (mind a nyolc napon elnyerhető); aki halottak napján templomot vagy kápolnát áhítattal meglátogat, s egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet elimádkozik.
  3. Liturgikus ünnepek a héten: kedden Halottak napja, csütörtökön Borromeo Szent Károly püspökre emlékezünk. Pénteken Szent Imre herceg ünnepe lesz.

———————————————————————————————

Hivatali idő: hétfőtől csütörtökig 9-13 óra között, pénteken 13-17 óra között

Hozzászólások lezárva.