1. Jövő szerdán este fél 7-től újra indul a nyári szünet után a felnőtt katekézis a plébánián.
  2. Jövő péntek elsőpéntek. Reggel 7-kor és este 6-kor lesz szentmise a Templomban. Az esti mise előtt 5-től szentségimádást tartunk. Ennek az első felében csendben hódolunk a kihelyezett Oltáriszentség előtt, a második felében pedig elimádkozzuk a zsolozsma esti dicséretét. A nap folyamán lesz beteglátogatás is.
  3. A héten elsőszombat lesz. Az esti mise előtt fél 6-tól rózsafüzért mondunk a Templomban a Rózsafüzér Társulat vezetésével. Imádkozunk az egyházközség lelki megújulásáért, valamint papi és szerzetesi hivatásokért.
  4. Jövő vasárnap indul a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus. A Kongresszusról a https://www.iec2020.hu/hu oldalon lehet tájékozódni, a programot kihelyeztük a Templom hirdetőtáblájára is. Imádkozzunk, hogy az eseménysorozat hozzájáruljon nemzetünk lelki megújulásához. Egyházközségünkből hét hittanos lesz elsőáldozó a NEK nyitómiséje keretében. A nyitó szentmisén résztvevő plébániai csoport negyed 12-től gyülekezik a Templom előtt, ahonnan fél 12-kor indul. Ugyanoda érkezik vissza este 8 körül.
  5. A jövő vasárnapi fél 10-es szentmise lesz a katolikus diákok Veni Sancte évkezdő miséje.
  6. Mindazok, akik a plébánia szervezésében szeretnének reszt venni a szeptember 12-ei pápai misére, és nem kaptak az utazás részleteiről e-mailen tájékoztatást, a (most véget érő) mise után fáradjanak be a sekrestyébe, hogy átvegyék az utazásról szóló részletes tájékoztatót.
  7. A Katolikus Karitász gyűjtést hirdet „Legyen öröm az iskolakezdés” címmel, amihez a Ceglédi Katolikus Karitász is csatlakozik. Ezzel az akcióval a helyi rászoruló családokat szeretnénk támogatni. Jó állapotú iskolatáskával, tolltartóval, ceruzákkal, füzetekkel lehet segíteni a gyűjtést, és minden olyan dologgal, ami az iskolakezdéshez szükséges. A felajánlásokat a Szent Anna oltárnál lehet elhelyezni szeptember 15-éig. Aki pénzadománnyal szeretné segíteni a Karitász tevékenységét, azok a Karitász perselybe helyezhetik el adományukat.
  8. Pénteken Nagy Szent Gergely pápára emlékezünk.

—————————————————————————————————————-

Hivatali idő: hétfőtől csütörtökig 9-13 óra között, pénteken 13-17 óra között.

Hozzászólások lezárva.