1. Augusztus 6-a elsőpéntek. Ezen a napon reggel 7-kor és este 6-kor lesz szentmise a Templomban. A nap folyamán Péter atya meglátogatja a betegeket.
  2. Augusztus 7-e elsőszombat. Este fél 6-tól rózsafüzér imádságot tartunk a Rózsafüzér Társulat vezetésével az egyházközség lelki megújulásáért, valamint papi és szerzetesi hivatásokért.
  3. Augusztus 14-én, szombaton este a Szent Teréz lánykör bográcsozást szervez, amiről bővebben a Templom hirdetőtábláján található plakáton lehet olvasni.
  4. Augusztus 19-én, csütörtökön a Ceglédi Karitász buszos zarándoklatot szervez Zircre és Bodajkra. A csoport reggel 6-kor indul a Templom elől, és este 8 körül ér vissza. A részvételi díj 5000 forint, ami az útiköltséget fedezi; élelemről mindenki maga gondoskodik. Korlátozott számban lehet még jelentkezni a programra a sekrestyében.

A zarándoklat napján reggel 7-kor nem lesz szentmise a Templomban.

  1. Augusztus 21-én, szombaton bérmálás lesz plébániánkon, amire mindenkit szeretettel várunk és hívunk. Délelőtt 10 órakor ünnepi szentmise keretében szolgáltatja ki a nagykorúság szentségét Marton Zsolt megyéspüpök a Templomban.
  2. Liturgikus ünnepek: augusztus 4-én, szerdán Vianney Szent János áldozópapra emlékezünk; augusztus 6-án, pénteken Urunk Színeváltozását ünnepeljük. Augusztus 9-én, hétfőn A keresztről nevezett Szent Terézia Benedikta (Edith Stein) vértanúnak, Európa társvédőszentjének lesz az ünnepe, míg augusztus 10-én, kedden Szent Lőrinc diakónusé. Augusztus 11-én, szerdán Szent Klára szűzre; augusztus 13-án, pénteken Boldog XI. Ince pápára emlékezünk. Augusztus 15-e Szűz Mária Mennybevételének (Nagyboldogasszony) főünnepe, ami idén vasárnapra esik.
  3. A NEK Titkársága a szeptemberi Eucharisztikus Kongresszus programjaira, így a Ferenc pápa által celebrált zárómisére is, augusztus 29-ig várja a jelentkezést. A kitolódott határidő értelmében továbbra is lehet jelentkezni a pápai misére szervezett különbuszos utazásra.

 

—————————————————————————————

Hivatali idő: hétfőtől csütörtökig 9-13 óra között, pénteken 13-17 óra között.

Hozzászólások lezárva.