Hirdetések

  1. A mai gyűjtés az országos Karitász javára fog történni.
  2. Járványügyi rendelkezések a Váci egyházmegyében. Nyilvános szentmise (igeliturgia, zsolozsma) továbbra is tartható. Valamennyi szertartás és egyéb közösségi vagy más alkalom során kiemelt figyelmet kell fordítani az egymástól való biztonságos távolság megtartására, a maszkviselésre és a kézfertőtlenítésre. Kérem, hogy aki betegnek érzi magát, forduljon orvoshoz, és ne menjen közösségbe! Mentesülnek a vasárnapi szentmiselátogatás kötelezettsége alól az idősebb, veszélyeztetett, illetve beteg testvéreink, továbbá azok, akik kötelességüket teljesítik, jogosan félnek a közösségben való megjelenéstől, beteget ápolnak, nagyon idős vagy veszélyeztetett személlyel laknak együtt vagy hatósági karanténban vannak. A felmentés vonatkozik mindazokra is, akik úgy érzik, hogy számukra a szentmisén való személyes részvétel veszélyt hordoz magában. (A rendelkezés teljes szövege megtalálható a plébánia honlapján)
  3. Hétfőn Dung-Lac Szent András áldozópapra és vértanú társaira, szerdán Alexandriai Szent Katalinra emlékezünk.
  4. November 27-én, pénteken este 6-kor ifjúsági misét tartunk a templomban, amire szeretettel hívjuk a a plébánia fiataljait, elsősorban a 13-25 éves korosztályt. A szentmisét élőben közvetítjük a Mária Rádió Facebook oldalán.
  5. Ferenc pápa különleges rendelkezése révén egész november hónapban teljes búcsút nyerhetnek azok, akik temetőt látogatnak és imádkoznak az elhunytakért, vagy akik vallásos lelkülettel templomot vagy kápolnát látogatnak, elimádkozzák a Miatyánkot és a Hiszekegyet. Krisztus Király ünnepén teljes búcsút nyerhet az a hívő is, aki nyilvánosan elimádkozza az emberi nem Megváltója, tekints reánk… kezdetű felajánló imát (az imádság szövege megtalálható a lap túloldalán).

6. Kérjük, hogy akik még nem fizették be az egyházi hozzájárulásukat az idei évre, azok tegyék meg a hátralévő két hónapban a plébánia irodájában

Hozzászólások lezárva.