Hirdetések

  1. Járványügyi rendelkezések a Váci egyházmegyében. Nyilvános szentmise (igeliturgia, zsolozsma) továbbra is tartható. Valamennyi szertartás és egyéb közösségi vagy más alkalom során kiemelt figyelmet kell fordítani az egymástól való biztonságos távolság megtartására, a maszkviselésre és a kézfertőtlenítésre. Kérem, hogy aki betegnek érzi magát, forduljon orvoshoz, és ne menjen közösségbe! Mentesülnek a vasárnapi szentmiselátogatás kötelezettsége alól az idősebb, veszélyeztetett, illetve beteg testvéreink, továbbá azok, akik kötelességüket teljesítik, jogosan félnek a közösségben való megjelenéstől, beteget ápolnak, nagyon idős vagy veszélyeztetett személlyel laknak együtt vagy hatósági karanténban vannak. A felmentés vonatkozik mindazokra is, akik úgy érzik, hogy számukra a szentmisén való személyes részvétel veszélyt hordoz magában. (A rendelkezés teljes szövege megtalálható a plébánia honlapján)
  2. Liturgikus ünnepek a héten: csütörtökön Árpád-házi Szent Erzsébetet ünnepeljük, szombaton Szűz Mária templomban való bemutatására emlékezünk, jövő vasárnap pedig Krisztus Király ünnepét üljük.
  3. Jövő szombaton, november 21-én délután 5-kor szentségimádást tartunk, amivel az Eucharisztikus Kongresszus készületébe kapcsolódunk be. Az alkalmat élőben közvetítjük a Mária Rádió Facebook oldalán.
  4. Ugyanezen a napon az esti szentmisében megemlékezünk Szent Erzsébetről, a szolgáló szeretet példaképéről, aki a Karitász védőszentje. Ekkor tartjuk a Szent Anna oltárnál a kenyerek megáldását, amiből majd mindenki vihet haza. Az oda kihelyezett perselybe dobott adományokkal a helyi Karitász csoport szegényeket segítő munkájához tudunk hozzájárulni.
  5. A jövő vasárnapi gyűjtés az országos Karitász javára fog történni.
  6. Ferenc pápa különleges rendelkezése révén egész november hónapban teljes búcsút nyerhetnek azok, akik temetőt látogatnak és imádkoznak az elhunytakért, vagy akik vallásos lelkülettel templomot vagy kápolnát látogatnak, elimádkozzák a Miatyánkot és a Hiszekegyet.
  7.  Kérjük, hogy akik még nem fizették be az egyházi hozzájárulásukat az idei évre, azok tegyék meg a hátralévő két hónapban a plébánia irodájában.

Hozzászólások lezárva.