Püspöki rendelkezés

A Váci Egyházmegyében 2020. május 18. hétfőtől kezdve hétköznapi és vasárnapi szentmisék tarthatók hívek jelenlétével. Az átmeneti időszak alatt a misék visszaállításának az ütemezése a felelős lelkipásztorokra van bízva.

Nyomatékosan kérjük az időseket és a betegeket, akik veszélyeztetve érzik magukat, vagy hozzátartozói között van, akit veszélyeztethet, saját és mások érdekében fontolják meg a misén való személyes részvételt. A többiek számára a vasárnapi szentmisén való részvétel ismét kötelező, az erre vonatkozó korábbi felmentés megszűnik.

A 200 fő feletti szabadtéri misék nincsenek engedélyezve.

Mindenben tartsuk be az állami előírásokat. Ahol van rá lehetőség folytassuk a szentmisék online közvetítését is.

Más liturgikus és közösségi alkalmak a járványügyi előírások betartásával lehetségesek.

Marton Zsolt

Váci megyéspüspök

******************

Ceglédi hirdetések:

  1. Hétköznapokon reggel 7-kor lesz szentmise a plébániatemplomban. A Magyarok Nagyasszonya Kápolnában ezen a héten kedden még nem lesz szentmise.
  2. Vasárnapi szentmise meg lesz tartva, visszaáll a normális miserend (szombati előesti és vasárnapi mise a Magyarok Nagyasszonya Kápolnában és a plébániatemplomban, vasárnapi mise Csemőben és Nyársapáton).
  3. Kedden délután 3-kor Szent László fiúkör, pénteken este 6-kor gimnazista-egyetemista csoport.
  4. Szentgyónás végzésére lesz lehetőség a héten a plébánián előzetes bejelentkezést követően (szentmiséken egyelőre nem lesz gyóntatás).

Hozzászólások lezárva.